This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Pintatahna


Tämä menetelmä voi olla virvelimiehen päivän pelastus ilmalla, jolloin kala etsii ravintoa vain pinnasta, eikä ota pohjaonkeen tai uistimeen. Menetelmä ei lienet ihan perhon veroinen,
mutta tehokas.
Laita hiettokohoon vähintään metrin tapsi siimaa, ja numero 14 kolmihaarakoukku. Ota tahnasta noin peukalon kynnen kokoinen pallukka, joka on sopiva koko myös pohjaonkeen.
Laita tahna koukkuun, ja muotoile toukan näköiseksi, noin puoli senttiä paksuksi ja 3-4 senttiä pitkäksi pötkyksi niin, että koukku on keskellä. Koukun ympärille ei kannata jättää tahnaa enempi, kuin että koukku peittyy.

Kala iskee aika hanakasti systeemiin. Kuitenkin ehkä joka toinen jää ainoastaan kiinni, ja loput kaloista onnistuvat sylkemään syötin pois. Pitkulainen syötti tartuttaa kalan varmemmin pinnasta pyydettäessä, ja on todennäköisesti toukkaa muistuttavana pallukkaa houkuttelevampi.

Ottivärinä mainittakoon esim. hyvin vaalea, beigen ruskea tahna, joka on väriltään suunnilleen yleisen vesiperhosen värinen. Ottaako kala sitten syötin vesiperhosena, toukkana vai kalanviljelylaitoksen ruokapalana, sitä ei varmuudella voi tietää.
 

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username