This is a free Purot.net wiki
Pages
  • View:

Heitto silikonipallo

Heitto silikonipallolla voi kalastaa joko heittämällä systeemiä perhovälinein, tai painon kanssa virvelillä. Se kalastaa hyvin kirjolohta, ja on sitä tehokkaampi, mitä vähemmän istutuksesta on aikaa. Laittamalla kaksi hajustettua silikonipallukkaa, saat systeemistä kelluvan. Se korvaa osittain silloin pintaperhon. Kokeile myös virvelillä heittokohon kanssa silloin, kun kala syö vain pinnasta, jos et kalasta perhovälinein.

Systeemin etuja on mm. se, että kala nielaisee sen usein mahaankin asti, eikä sylkäise heti pois, kuten tekee perholle, jos vastaisku ei ole kohdallaan. Eritoten joessa heittotahna kalastaa hyvin kuvan osoittamalla tavalla yksi silikonipallo ja toukkanauhasta kaksi palaa, pienellä siimapainolla. Sitä voi heittää myös ylävirtaan, eikä ole niin tarkkaa, että siima on koko ajan kireänä, koska vastaisku ei ole niin tärkeä.

Koukuksi kannattaa valita pieni esim. nro 14 kolmihaarakoukku. Kahta koukun haaraa joutuu hieman litistämään, jotta pallon saa kahdella haaralla kiinni. Yhdessä haarassa pallo ei heiteltäessä pysy, toisin kuin pinnasta pyydettäessä, kun ei koko ajan heitetä.

Discuss & brainstorm

@mention   Formatting
If you write this... ...you get this
*text* text
_text_ text
[link text](https://www.purot.net) link text
#page_id #page_id
@username @username